Fem nya aktiebolag har fått ägare – nu utmanar vi hela Sverige

För tredje gången delades fem aktiebolag ut till entreprenörer, innovatörer och vanliga hederliga människor i Jämtland.

– Efter tre omgångar har mängder av idéer fått liv. Över 325 företagsidéer har presenterats, 16 aktiebolag skänkts bort och ett stort antal företag och nya arbetstillfällen skapats säger Knut Rost, VD på Diös och ordförande i juryn.

Följande 5 vinnare har utsetts:

Folkets röst:
1. Emma Ruzicka och Anna Nilsson, med företagsidén Stich N Stones, ett livsstilsvarumärke, främst kläder för skidåkare
Därefter utsåg juryn:
2. Eileen Tunell och Malin Mårtensson med företagsidén Smyckestillverkning och accessoarer
3. Eva Hallin med Företagsidén Saluhall med jämtländska produkter och nätbutik
4. Manne Mosten med företagsidén Kulitur som ordnar resor i Jämtlands län med inriktning på Kultur, Historia och Gastronomi
5. Åsa Wiklund med företagsidén med att bygga varumärke och utveckla glutenfria produkter, som produceras i Jämtland/Härjedalen och säljs i hela Sverige

De fem vinnarna får var sitt bolag med ett aktiekapital om 50 000 kronor, expert-rådgivning och mentorskap under ett år från erfarna företagare.

Bakom företagstävlingen AB Jämtland finns ett antal företag som vill skapa ett län med fler företag, arbetstillfällen och invånare.

– Det här bidrar till att fler företag startar i Jämtlands län och stärker förutsättningarna att leva och verka i regionen. Vi vet också från tidigare år att det leder till att fler startar bolag, säger Pelle Åsling, styrelseordförande i Trångsviksbolaget.

Utöver Trångsviksbolaget, som är en av initiativtagarna, så är det Adeprimo, PWC, Mittmedia/ÖP, Tillväxtkassan i Trångsviken, Diös, Sigma, Trångsvikens Bygg, Zenit, Loxysoft och SAAB som tillsammans driver AB Jämtland.

Mer information:
Lennart Mörtsell, lennart.mortsell@trangsviksbolaget.se, 070-550 18 04